Zamyšlení o cigaretách – když chceš být nekuřákem

 

Hrajete si s myšlenkou, že přestanete kouřit? Nebo jste to už několikrát zkoušeli a neúspěšně? Zbavit se závislosti na cigaretách je náročná věc. Nepůjde to bez důkladné přípravy a odhodlání. Pomocí následujícího článku se zamyslete o cigaretách, zmapujte své kuřácké návyky a zjistěte, jestli vážně chcete přestat. Tohle je první krok k nekuřáctví!

 

Udělejte si čas a zamyslete se nad následujícími otázkami.

  1. Jak dlouho kouříte?
  2. Jak jste začal/a?
  3. Z jakého důvodu kouříte?
  4. Jakou cigaretu potřebujete nejvíce? (1. ranní nebo nějakou jinou?)
  5. Bez jaké by to naopak šlo zvládnout?
  6. Už jste zkoušel/a přestat?
  7. Jestli ano, tak kolikrát a proč to nevyšlo?
  8. Kolik cigaret za den vykouříte?
  9. Vykouřil/a jste v minulosti i více?
  10. Myslíte, že jste závislý/á?
  11. Pokud ano, jaký to ve Vás vyvolává pocit?
  12. Jak nejdéle vydržíte bez cigarety?
  13. Přemýšlíte o zanechání kouření?
  14. Jak hodně chcete přestat?
  15. Jaké jsou důvody, proč chcete přestat?
  16. Co Vám kouření naopak dává? Proč kouříte rádi/y?
  17. Co převažuje? Je více důvodů pro zanechání kouření nebo proti?
  18. Kolik Vás kouření stoji?
    • Za den:
    • Za týden: (za den × 7)
    • Za rok: (za týden × 52)
    • Za celý život: (za rok × počet let kuřáctví)
  19. Přestanete?
  20. I když to bude náročné?
  21. Vážně máte zájem být nekuřákem?

 

Pokud byla odpověď na poslední 3 otázky ANO, držím palce!

 

Rozhodnutí o přestání kouřit neuspěchejte. Pořádně si to rozmyslete a naplánujte. Nechcete přece žádný (další) neúspěšný pokus.

Pokud chcete poradit, kontaktujte mě.

Přečtěte si více informací o průběhu odvykání se mnou zde.

 

23. 08. 2018

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Čtěte také:

Vědomé stravování

Určitě jste slyšeli, že by bylo dobré jíst pomalu, pořádně kousat, nehltat a tak dále. Chápu, že pro mnohé to je v dnešním hektickém světě náročné - práce, děti a stres nám nedovolí jíst pomalu a jídlo si řádně vychutnat. V článku najdete 6 bodů, jak jíst vědoměji. Zkuste je postupně zapojovat do svého života…

Čím víc tělu prospěšných mikroorganismů máš, tím jsi štíhlejší

  Hlavně v našich střevech, ústech, v močových cestách, v pochvě, na kůži, dýchacích cestách a dalších sliznicích v těle jsou bakterie. Tělu prospěšné mikroorganismy, které s námi žijí v symbióze, ve vzájemně prospěšném soužití. My jim dodáváme potravu a bezpečné prostředí k žití, oni nám pomáhají s trávením, s imunitou, zabraňují množení patogenních (zlých)…

Domácí nebo průmyslově zpracovaná klobása?

  Milujete klobásky? Dobře si vybírejte, kterou sníte. Společně s masem totiž cpete do těla spoustu dalších věcí. Koho by třeba napadlo, že v klobáse budou 3 druhy sladidel nebo nebezpečná barviva? Pro srovnání jsem vybrala Tesco česnekovou klobásu volnou. Obsahuje 37 surovin, z toho 2 počítané mezi zdraví nebezpečné. Samozřejmě ty nebezpečné jsou schované…