Zamyšlení o cigaretách – když chceš být nekuřákem

 

Hrajete si s myšlenkou, že přestanete kouřit? Nebo jste to už několikrát zkoušeli a neúspěšně? Zbavit se závislosti na cigaretách je náročná věc. Nepůjde to bez důkladné přípravy a odhodlání. Pomocí následujícího článku se zamyslete o cigaretách, zmapujte své kuřácké návyky a zjistěte, jestli vážně chcete přestat. Tohle je první krok k nekuřáctví!

 

Udělejte si čas a zamyslete se nad následujícími otázkami.

  1. Jak dlouho kouříte?
  2. Jak jste začal/a?
  3. Z jakého důvodu kouříte?
  4. Jakou cigaretu potřebujete nejvíce? (1. ranní nebo nějakou jinou?)
  5. Bez jaké by to naopak šlo zvládnout?
  6. Už jste zkoušel/a přestat?
  7. Jestli ano, tak kolikrát a proč to nevyšlo?
  8. Kolik cigaret za den vykouříte?
  9. Vykouřil/a jste v minulosti i více?
  10. Myslíte, že jste závislý/á?
  11. Pokud ano, jaký to ve Vás vyvolává pocit?
  12. Jak nejdéle vydržíte bez cigarety?
  13. Přemýšlíte o zanechání kouření?
  14. Jak hodně chcete přestat?
  15. Jaké jsou důvody, proč chcete přestat?
  16. Co Vám kouření naopak dává? Proč kouříte rádi/y?
  17. Co převažuje? Je více důvodů pro zanechání kouření nebo proti?
  18. Kolik Vás kouření stoji?
    • Za den:
    • Za týden: (za den × 7)
    • Za rok: (za týden × 52)
    • Za celý život: (za rok × počet let kuřáctví)
  19. Přestanete?
  20. I když to bude náročné?
  21. Vážně máte zájem být nekuřákem?

 

Pokud byla odpověď na poslední 3 otázky ANO, držím palce!

 

Rozhodnutí o přestání kouřit neuspěchejte. Pořádně si to rozmyslete a naplánujte. Nechcete přece žádný (další) neúspěšný pokus.

Pokud chcete poradit, kontaktujte mě.

Přečtěte si více informací o průběhu odvykání se mnou zde.

 

23. 08. 2018

Komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.

Čtěte také:

Čím víc tělu prospěšných mikroorganismů máš, tím jsi štíhlejší

  Hlavně v našich střevech, ústech, v močových cestách, v pochvě, na kůži, dýchacích cestách a dalších sliznicích v těle jsou bakterie. Tělu prospěšné mikroorganismy, které s námi žijí v symbióze, ve vzájemně prospěšném soužití. My jim dodáváme potravu a bezpečné prostředí k žití, oni nám pomáhají s trávením, s imunitou, zabraňují množení patogenních (zlých)…

O kuchyňské soli

Molekula kuchyňské soli (NaCl) obsahuje sodík (Na) a chlor (Cl). Oba tyto prvky tělo potřebuje pro svoji správnou funkci. Je třeba si ale uvědomovat, že je získáváme i z jiných zdrojů, než ze soli a nepřehánět to s ní. Doporučená dávka soli je maximálně 5 g za den. Pro představu to je jedna čajová lžička.…

Proč zažívat naprostou tmu?

Vzbudím se v noci a v ložnici je pološero. Úplnou tmu jsem nezažila už pěkně dlouho. Máme tam tak velké “světlo”, že i přebalím dítě, aniž bych musela rozsvítit. Myslela jsem že mi to nevadí, ale opak je pravdou. Naprostá černočerná tma nerušená světelným smogem je pro tělo prospěšná ze několika důvodů. Prvním důvodem jsou…