Vánoční nedieta

 

Před Vánoci je hromada stresu. Ze všech stran na nás blikají světýlka, 

pečené jablko jako alternativa ke sladkému cukroví

tlačí reklamy, děsí nás přípravy, pečení a úklid. Proč si k tomu všemu přidávat ještě další stres z jedení cukroví? Navíc, jedení ve stresu a se stresem je pro tělo horší, než jedení v klidu a pohodě.

Pokud toužíte po lepší postavě, je nejlepší na to jít pomalu. Nedělejte žádná rázná opatření, ty totiž stejně nevydrží. Postupně upravujte svůj životní styl na zdravější a zdravější. Jděte takovou cestou, která vám bude vyhovovat. Tím, že nebudete nic “držet” a budete sví, nebudete mít důvod svá rozhodnutí porušovat.

 

Vyzkoušejte následující tipy:

 

  • Bez stresu

    Když si dáte něco dobrého nebo se přejíte, nelynčujte se za to.

  • Jezte do polosyta

    Vím, že je lákavé vyzkoušet vše na stole.

  • Nemějte před sebou stále jídlo

    Když nemáte návštěvu, schovejte všechny jednohubky, cukroví a sladkosti a vyndejte si je třeba ke kávě. Prostě ať nezobete celý den.

  • Na stůl ovoce a zeleninu

    Vláknina v ovoci a zelenině snižuje vstřebávání cukru. Na slavnostní stůl nebo i návštěvě přichystejte kromě cukroví a chlebíčků ovocný nebo zeleninový talíř. Chutná skvěle a je svěží, že po ní ani nemáte chuť na sladké. A uvidíte, zelenina zmizí jako první!

  • Pijte vodu nebo neslazený čaj

    Sladkého je všude dost. Alespoň tekutiny doplňujte v přirozené formě – voda a nebo třeba jako čaj na lepší zažívání.

  • Jezte pomaluvánoční cukroví a ovoce

    Nejste na závodech. Poctivě rozkousejte každé sousto. Mozek si stihne uvědomit, že jíte a připraví na to zbytek těla. Schválně sledujte, kolikrát co kousnete. Maso byste měli zkousnout až 38x, než ho polknete.

  • Přidejte ořechy

    Pokud vás opravdu honí mlsná, zkuste si dát neslané ořechy nebo sušené ovoce.

  • Pohoda a přátelé

    Pokud vám bude dobře psychicky, fyzicky to bude také hned lepší

  • Procházka

    Ideální pohyb pro každého je procházka. Co třeba zajít za návštěvou pěšky nebo se před štědrovečení večeří dojít ven vyvětrat?

  • Vyčistěte si zuby

    Taky se vám po vyčistění zubů nechce hned jíst? Nejen že chuť jídla je pak nic moc, ale i ten svěží pocit v ústech si prostě chcete chvilku užít.

 

A pokud se vám žádný tip nehodí, kontaktujte mě. Společně vymyslíme něco přesně Vám na míru. Ať máte brzo vysněnou postavu – v klidu a pohodě. Veselé Vánoce.

19. 12. 2019

Komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Čtěte také:

Pomelo a zdraví

Protože se moje zdravotní a výživové poradenství jmenuje POMELO. Rozhodla jsem se napsat článek o zdravotních benefitech pomela, jeho výživových hodnotách a dalších zajímavostech. Pomelo je velké ovoce pocházející z Asie. Je příbuzné ke grepu, ale je mnohem sladší. Je výživově bohaté a je super ho pravidelně zařazovat do jídelníčku. Je to velmi zdravá a…

Teplota u miminek a jak ji řešit

  Je skvělé, když je miminko zdravé a nic mu není. Přeji si, aby to tak u Vašeho dítka bylo stále. Je ale důležité vědět, co dělat, když něco není v pořádku. V následujícím článku popíšu, jak poznat a řešit u miminka zvýšenou teplotu nebo i horečku. Napíšu to z pohledu mámy lékárnice.   Miminka…

Dárkové poukázky

Udělej radost sobě nebo svým blízkým a pořiď dárkovou poukázku na výživové poradenství, koučink pro odvykání kouření, na analýzu složení těla, vytvoření jídelníčku na míru a další. Přečti si o variantách poukázek nebo si o ně rovnou napiš zde. Poradenství probíhá u mě v Pardubicích (koukni do mapy), online, nebo se můžeme domluvit a sejdeme…